Nyheder

Over 40 glade korsangere var mødt op til første koraften, og mange var helt nye i koret. Formanden Tina Nisted bød velkommen, og vi glæder os nu over igen at være på banen efter et hårdt forår med restriktioner og forbud. Nu skal der synges!

Sankt Hans

2021-06-24

Så sluttede denne sæson med optræden til Sankt Hans på Parnas i Sorø. Vi kommer ikke til at savne tiden hjemme foran skærmen, men skønt var det at opdage, at de virtuelle korprøver havde båret frugt. 500 fremmødte publikummer kunne synge med på Midsommersangen.

Ja, hvad gør man, når man ikke kan mødes fysisk og synge sammen? Vi mødes online og synger sammen!

Kulturministeriet har tilpasset regeringens seneste retningslinjer vedr. Corona, og korsang er nu undtaget for forsamlingsforbuddet på 10 personer. Vi synger siddende, men er lykkelige for, at kunne fortsætte den ugentlige korprøve. Herligt!

Hvad har tennisbolde med korsang at gøre? Medlemmer af koret var i dag samlet til workshop med indlagte gulvøvelser, og vi var mange, der opdagede nogle meget stramme muskler i ryg og mave. To tennisbolde under lændestykkerne kan gøre nas, men resultatet blev løsere åndedrætsmuskulatur og dermed bedre sangstemmer. Alt i alt en dejlig workshop.

...jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig... Det gjorde sommeren så ikke på vores afslutningsaften, og vi kunne som planlagt holde afslutning under åben himmel i de skønneste omgivelser. Det har været et anderledes forår, men vi klarede os igennem og ser nu frem til en mere normal sæson fra den 25. august. God sommer.

Tre måneder uden faste koraftener er nu endelig ovre, og vi er tilbage igen. Gensynet med hinanden, stemmeøvelser og nye noder opvejede den nye opstilling med afstand og lugten af håndsprit. De nye retningslinjer er heldigvis ingen hindring for sangglæden.

Vi passer på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer for at nedbringe smitte med corona, og derfor er vi alle sendt hjem og synge på egen hånd. Nogen synger morgensang med Phillip Faber på DR, andre synger lidt højere end normalt i brusebadet, og vores korleder Morten har fået hjemmearbejde og arbejder lige nu på satser til efterårets...

Alt udsolgt!

2019-12-13

50 korsangere, korleder Morten Middelboe Møllemand, pianist Jesper Balslev og ikke mindst solist, Julia Maria! Set fra scenen havde vi den mest fantastiske julekoncert, og at dømme efter vores publikummer, var de vist også ganske godt underholdt. Julestemningen blev tændt fra de første toner og kommer vist til at vare december ud!

Så er vi i gang igen! Første korprøve på en varm augustaften, og en dirigent, der satte os alle i julestemning. Som med de fleste kunstarter, gælder det også for Champagnekoret, at vi kun bliver gode, hvis vi øver tilstrækkelig længe, og derfor starter vi sæsonen med et december-repertoire.

Mandag den 17. juni uddelte Egholtfonden sine årlige legater til lokale initiativer. I alt blev der uddelt 212.000 kr., og heraf var der 5000kr. til Champagnekoret. Birgitte Bang Olesen og Vipper Burgaard fra bestyrelsen mødte op i Lynge Sognelade for at modtage donationen. Det er andet år i træk, at Champagnekoret modtager legat fra Egholtfonden.