Generalforsamling og ny sæson

2022-08-23
Så fik vi skudt en ny sæson i gang med sang og generalforsamling. Læs formandens beretning her:

v/Tina Nisted Ekstrøm - Generalforsamling 23. august 2022

Så kan vi i Sorø Korforening Champagnekoret runde endnu et år af med vores generalforsamling - og samtidig starte et helt nyt og friskt år op. Et år der forhåbentlig vil blive normalt og uden de foregående års udfordringer, hvor C-ordet satte dagsordenen for vores - især koncertmæssige - udfoldelser. I år krydser vi fingrer for at slip- pe fuldstændig for restriktioner, sprit, to meter lange tommestokke, mundbind og ikke mindst afstand.

Sæsonstart

Vi startede efterårssæsonen med en flot tilmelding på omkring 50 medlemmer. Det var en fremgang på 10-12 medlemmer fra forrige år. Dermed blev bestyrelsens bekymringer gjort til skamme. For alle I "gamle" havde sta- dig lyst til at synge i Champagnekoret - og nye fandt også vej til os.

Legatsøgning

I bestyrelsen besluttede vi i marts endnu engang at ansøge Egholt-fonden om et legat. Vi har helt sikkert en plads i deres hjerter - for endnu engang var vi heldige og blev tilgodeset med 5.000 kr. til et arrangement eller en korworkshop.

Arrangementer og koncerter

Julekoncerter

I december blev vi inviteret til Stenlille Kulturhus for at afholde en julekoncert og syng-med arrangement. Invi- tationen kom fra Susanne fra Sorø Kommune, der ønskede at give demensramte borgere og deres pårørende en dejlig sangoplevelse, Det var en rigtig hyggelig aften - og vi tager gerne imod invitationen igen.

Vores drøm var jo at gentage den bragende succes fra tidligere med en storstilet julekoncert på Kulturcafé Ludvig med betalende gæster og 2 x optræden. Julekoncerten blev dog - på grund af det-der-i-ved-nok.......................................................................................................... til et mindre

arrangement med koncert for vores pårørende. Vi glæder os til at vi igen kan gøre vores julekoncert til et offentligt

tilgængeligt tilløbsstykke.

Kordag

Den 13. marts afholdte vi vores efterhånden traditionsrige korworkshop. Og hvor den tidligere har stået på gulvøvelser og tennisbolde, fik Morten denne gang introduceret os til slangen. Et remedie ingen af os nok havde set som et element i udviklingen af vores sangevner. Som så mange gange før blev det en dejlig dag, men ekstra god tid til nørderi og hygge.

Kortræf

Endelig endelig kunne vi igen melde os til kortræf i Sorø Klosterkirke. Det var den 5. april, det blev afholdt - og

sikke et energiboost det blev eller som pressen valgte at omtale det - et endorfinfyldt kortræf. Alle boblede

af sangglæde og lykke over at vi endelig kunne samles - næsten alle kor i hele Kommunen - til fællessange og optrædener fra alle kor. Og selvom det måske er partisk at sige - så VAR vi simpelthen dem der sprudlede allermest. Med vores elskede Sebastian-sang gav vi hver og én i Sorø Klosterkirke et indblik i, HVOR fedt det er at synge i Champagnekoret.

Da alle har været lidt afventende i den forgange år og lidt sent ude i forhold til planlægninger, måtte vi desværre takke nej til et par sene invitationer. Invitation til Sange i Sommernatten kom desværre for sent fra Peter Vesth og vi fik heller ikke sunget til forstanderens afsked på Sorø Fri Fagskole.


Spændende ny sæson

Vi går en rigtig spændende sæson i møde. Vi kan allerede nu konstatere at Champagnekoret er rykket op i en liga, hvor vi kan tage ret mange penge for at optræde. Det kan vi naturligvis takke fores korleder for - men i høj grad også jer medlemmer. For uden jeres seriøse tilgang til det at synge i kor, jeres glæde og fremmøde, ville det ikke være muligt at blive så dygtige. For selvom Champagnekoret er for alle - og vi ikke har optagelsesprøver for nye medlemmer, så er vi alle en del af et forpligtende fællesskab.

I den kommenede sæson kan vi derfor glæde os til flere allerede fastlagte koncerter og arrangementer. Koncert og fællessangsarrangement i LOF-regi, Koroptræden til Kyndelmisse - og denne gang med flere op- trædener, Julekoncert og korworkshop. - og så er det da ingen hemmelighed at vi bejler til Peter Vesth så Champagnekoret kan få mulighed for at synge for mange hundrede mennesker til Sange i Sommernatten igen. Og mon ikke der dukker flere muligheder op som efterårs- og forårssæsonerne skrider frem.

TAK

TAK til alle jer medlemmer, som har bakket op og meldt jer ind i Champagnekoret. Tak fordi I alle kom tilbage efter Corona-nedlukningen. Tak til jer, der for et år siden var de nye - det er I ikke længere - nu er I hardcore indlemmede Champagnekormedlemmer - og vi slipper jer derfor ikke ud igen.

TUSIND TAK til vores alle sammens superhelte - Leif og Mette - for at træde til ved koncerter som vores helt eget tekniske team. I har sprunget rundt - og hjem - for at hente og klargøre klaver, microfoner og lyd - til kon- certer og når skolens udstyr ikke spillede som det skulle.

TAK til Susanne for at invitere Champagnekoret til en hyggelig julekoncert i Stenlille Kulturhus.

TAK til Lillibeth for som bestyrelsesmedlem i LOF at tænke Champagnekoret ind i jeres program for 2022 - og måske 2023.

TAK til vores dygtige og uundværlige korleder, Morten Møllemand. Vi er så glade for din engagerede indsats og vi glæder os SÅ meget til endnu et år under dine kyndige vinger. Du tror på os - og du rykker os. Vi sætter stor pris på, at du til stadighed udfordrer os og giver os gode sangoplevelser - både individuelt og som kor.

TAK til bestyrelsen for at være nogle arbejdsomme energibomber hver og en. I tager fra på opgavehylden og den synergi, der er i gruppen får os både igennem alt det sjove - og alt besværet med banken. Vi brænder alle lige meget for vores skønne Champagnekor, og det er nogle virkelig hyggelige møder vi holder - altid med god stemning og en lille gibbernak.

OG TIL ALLE - ikke mindst de helt nye som er dukket op i dag.... Velkommen til en ny sæson i Sorøs skønneste

kor - Champagnekoret!

Tina Nisted Ekstrøm

Formand for Sorø Korforening,Champagnekoret