Formandens beretning

2020-08-26

Formandens beretning

v/Tina Nisted Ekstrøm - Generalforsamling 25. august 2020

Så kan vi i Sorø Korforening Champagnekoret runde et noget specielt år af med vores generalforsamling - og samtidig starte et helt nyt og friskt år op. Et år der helt sikkert kommer til at byde på en masse spændende og udfordrende sangoplevelser, men også et år, der stadig vil være præget af Covid-19.

Sæsonstart

Vi startede sæsonen med virkelig flot tilmelding. Vi var omkring 50 korister de første gange og antallet af glade sangere steg støt ind over de første par måneder. Nogle faldt også fra og derfor har vi gennem det meste af sæsonen ligget på ca. 50 medlemmer. Herregruppen er vokset støt og vi er meget glade for, at vi har kunne trække flere herrer ind i koret. Vi håber, at vi med fælles hjælp kan få endnu flere dygtige herrestemmer med i Champagnekoret i den kommende sæson.

Legatsøgning

I bestyrelsen besluttede vi i marts at ansøge Egholt-fonden om et tilskud til en inspirerende kordag med Morten som underviser. Vi var så heldige at få tildelt 5.000 kr. som vi glæder os til at benytte til vores kommende kordage.

Arrangementer og koncerter

Julekoncert

Julen 2019 blev et stort sats for Champagnekoret, da vi valgte at gå all-in på vores julekoncert - eller rettere koncerter. Vi bookede Kulturcafé Ludvig, til torsdag den 12. december og afholdte to koncerter kl. 17.00 og kl. 19.30. Forud for koncerterne var gået et stort markedsførings- og logistikarbejde for at få fortalt vidt og bredt om Champagnekorets julekoncert og for at få solgt alle 200 billetter manuelt. Stor tak til medlemmer og bestyrelse for en effektiv indsat og ikke mindst tak til Øjensynlig brillebutik og Nyt Syn i Holberg Arkaden. Her fik I langet rigtig mange billetter over disken til en pris af 100 kr. for voksne og 50 for børn.

Koncerten var naturligvis tilrettelagt og styret med kyndig hånd af Morten, men ud over Morten entrerede vi også med pianist Jesper Balslev og ikke mindst sangerinde Julie Maria, som sang solo på sit eget julekalenderhit, Pagten. Korets medlemmer præsenterede alle sange med en kort anekdote og det hele blev holdt så fint sammen af Kulturcafeens dygtige lydmand, Jesper. Alt i alt må vi konstatere at julekoncerterne blev en stor succes - eneste kritikpunkt vi mødte var, at koncerten var for kort, og det må jo i den grad betyde, at publikum kunne li' det.

Kordag og Kyndelmisse

Sæsonen startede godt op efter nytår med en aktiv januar. Vi afholdt vores kordag med Morten som indpisker og det blev en dag fyldt med bevægelse, sangerkroptræning, sangtræning, snak og hygge. Det blev en succes som vi helt sikkert gentager. Den 25. januar optrådte Champagnekoret ved årets Kyndelmisse Lysfest i Sorø. Vi indtog Sorø Kunstmuseum af to omgange og sang for aftenens mange gæster.

Og så kom Coronaen

Resten af sæsonen behøver desværre ikke så meget plads i beretningen, for så indtog Corona og Covid-19 scenen og vi måtte alle undvære vores elskede tirsdag med sang og hygge. Vi måtte aflyse Kortræffet i Klosterkirken og vores sommerkoncert til Sankt Hans på Parnas blev heller ikke til noget.

Coronaen har været hård ved rigtig mange brancher, men især hårdt ramt var musikere. Også vores egen korleder Morten blev sat helt ud af spillet. Derfor var det ikke svært at tage beslutningen om at fortsætte lønudbetalingen til Morten for at opretholde hans lyst til at vende tilbage til Champagnekoret på den anden side af Corona.

Morten har ikke ligget på den lade side, han har brugt tiden på at udarbejde spændende satser til os, som vi glæder os meget til at synge, nu hvor vi endelig er kommet igang igen. Stadig med en masse forholdsregler, for det vigtigste er at vi tager hensyn til hinanden og passer på hinanden. Derfor synger vi efter alle forskrifterne med god afstand og sprittet ind fra top til tå.

Sæsonafslutning hos Else

I juni måned åbnede myndighederne så småt op for muligheden for at mødes til fritidsinteresser, så vi tog forsigtigt Multisalen i brug bevæbnet med sprit og god afstand. Afslutningen på sæsonen hold vi hos Else Neergaard den 30. juni. En kold, men skøn aftens i Elses smukke have - og hus.

TAK

TAK til alle jer, der yder en indsats i Champagnekoret. TAK til medlemmer som altid kommer fyldt med god energi og sangglæde. Vi sætter pris på hver og én af jer, og vi glæder os over mangfoldigheden i Champagnekoret. Vi vil meget gerne høre fra jer medlemmer, hvis noget ikke er som I tænker det bør være, ellers hvis I har gode ideer til tiltag, koncerter, repertoire mv. Så hvis I har noget på hjertet, må I endelig komme til os i bestyrelsen, så skal vi tage det med på møderne. Vi opfordrer samtidig til en dialog om, hvad vi vil med Champagnekoret. Hvilke ambitioner har vi for fremtidens Champagnekor? Lad os tage en snak om dette på aftenens generalforsamling. Ligesom en snak om, hvad vi forventer af os selv og hinanden også altid er en god ting af få italesat.

TAK til Cecilie som i dag træder ud af bestyrelsen. Du har på din håndfaste og kærlige facon sat skik på møderne når snakken pludselig er stukket i alle retninger. Og du har altid været klar til at give en hånd med, der hvor du havde dine forcer. Tak for din store indsats i bestyrelsen.

TAK til Pernille som ligeledes træder ud af bestyrelsen i dag. Da jeg i sin tid spurgte, om ikke du kunne tænke dig at være kasserer i Champagnekoret, sagde du, "Jo, det kan jeg da godt - men tal er ikke min stærke side." Men det er jo sådan du er. Det ved jeg ikke - så det prøver vi. Og du har gjort det super godt. Uden din ihædige indsats med at kradse kontingenter hjem, holde styr på bilagene, skrive ud til medlemmer med alverdens beskeder - og ikke mindst liiige have printet 10-15 sæt sange, når nogle af os ikke lige havde nået det. Ligeledes TAK for din store indsats i bestyrelsen.

TAK til Morten Møllemand for at være vores ambitiøse korleder. Du tror på os - og du rykker os. Vi sætter stor pris på at du til stadighed udfordrer os og giver os gode sangoplevelser - både individuelt og som kor.

Fremtiden ser lys og lovende ud for Sorøs skønneste kor - Champagnekoret!

Tina Nisted Ekstrøm

Formand for Sorø Korforening,Champagnekoret