Formandens beretning 2021

2021-08-24

Formandens beretning

v/Tina Nisted Ekstrøm - Generalforsamling 24. august 2021

Så kan vi i Sorø Korforening Champagnekoret runde endnu et specielt år af med vores generalforsamling - og samtidig starte et helt nyt og friskt år op. Et år der forhåbentlig vil blive helt anderledes end de to foregående år. I år krydser vi ALT for at slippe for Corona, restriktioner, sprit, 2 meter lange tommestokke, visirer, mundbind og ikke mindst afstand. For korsang handler om at stå tæt sammen og synge. Alt tyder på en positiv udvikling, men vi ved også at intet er sikkert. Vi er dog efterhånden hårdt prøvede og erfarne, så skulle det alligevel ske, så løser vi det på bedste vis, ligesom vi har gjort tidligere.

Sæsonstart

Vi startede efterårssæsonen med med fin tilmelding på omkring 40 medlemmer. Det var en nedgang fra forrige år, men dog ikke katastrofal. Medlemmerne bakkede op, selvom korverdenen så usikker ud.

Legatsøgning

I bestyrelsen besluttede vi i marts at ansøge Egholt-fonden om tilskud til et syng-sammen-arrangement, hvor champagnekoret skulle være værter og invitere gæster ind, for at synge sammen med os. Vi var så heldige at vi igen i år fik tildelt 5.000 kr. som vi glæder os til at benytte. I kommer til at høre mere om dette arrangement.

Arrangementer og koncerter

Julekoncerten 2020 blev aflyst - kortræf i Sorø Klosterkirke blev aflyst ... og sådan kan dette afsnit gøres så ultra kort. Dog var der ét lille lyspunkt i det forgange år, for champagnekoret blev inviteret til at synge et par sommersange og midsommervisen på Parnas til deres Sankt Hans arrangement. Det blev en dejlig aften i lunt sommervejr, hvor vi sammen nød lidt medbragt mad, inden vi gik på scenen og sang.

Kordag

Vi fik også gennemført en enkelt workshop, hvor medlemmer af koret var samlet en lørdag til workshop med indlagte gulvøvelser - indeholdende blandt andet tennisbolde. Mange opdagede nogle meget stramme muskler i ryg og mave. To tennisbolde under lændestykkerne kan gøre nas, men resultatet blev løsere åndedrætsmusku- latur og dermed bedre sangstemmer. Alt i alt en dejlig workshop.

Og så kom Coronaen for alvor igen!

Denne gang var vi dog lidt bedre forberedt - og mens alle andre kunne mødes på Zoom, Teams og Skype og afvikle skole, arbejdsliv og kontakt med familien, ja så tilbød Morten, at vi kunne synge sammen hver for sig på Zoom. Den idé var vi i bestyrelsen med på, så mens regeringen lukkede helt ned for foreningsaktiviteter, sad vi i vores hjem, hver for sig og sang sammen under Mortens kyndige en-vejs kommunikation. Vi varmede op hjemme ved spisebordene og sad mystisk på stolen - til stor undren og morskab for resten af vores familier. Morten fandt en lang række kendte fællessange som vi indøvede. En enkelt gang forsøgte vi alle at tænde vores mikrofoner - men det blev ved den ene gang, for med diverse forsinkelser på netværk, var det umuligt at følges ad.

Da vi endelig måtte mødes og synge udendørs tilbød Else Neergaard, at vi måtte være hjemme i hendes have. Det var nogle rigtig hyggelige tirsdag vi havde hos Else, hvor vi blandt andet fik besøg af storken. Den havde dog ikke noget med. Tusind tak Else, for din gæstfrihed - det sætter vi meget stor pris på.

Lige inden vi sluttede sæsonen af, måtte vi igen rykke indendørs. Vi var så heldige, at vi kunne låne sogneladen i Lyn- ge, da skolerne endnu ikke ville byde foreningerne indenfor i deres lokaler, af hensyn til børnene. Her sluttede vi en meget speciel sæson af med hygge og et glas champagne.


TAK

TAK til alle jer, der har ydet en indsats i Champagnekoret i det forgangne år. TAK til alle jer medlemmer, som har bakket op og meldt jer ind - selvom I ikke har fået fuld valuta for pengene. Uden jeres opbakning, havde der ikke været et Champagnekor i dag. Vi kommer ud med et solidt underskud, men vi er så heldige, at vi har lidt på kiste- bunden. Det har betydet at vi fortsat kan lønne vores skattede korleder og nu se frem mod en ny sæson, hvor medlemstallet forhåbentlig vil stige, så økonomien igen kan balancere i regnskabet.

TUSIND TAK til vores corona-ambassadører, I mødte troligt op før alle andre for at måle op og stille stole med 2 meters afstand, I sørgede for at opretholde tryghed og god stemning. TAK for jer.

TAK til Leif for at træde til ved koncerten på Parnas og hjælpe med opstilling og klaver.

TAK til bestyrelsen for at være omstillingsparate og med på hvad som helst. Vi brænder alle lige meget for vores skønne Champagnekor, og det er drivkraften bag alle de udfordringer og forhindringer vi møder på vores vej.

TAK til vores dygtige og uundværlige korleder, Morten Møllemand. Vi er så glade for din engagerede indsats og vi glæder os SÅ meget til igen at skulle være i samme rum som dig. Du tror på os - og du rykker os. Vi sætter stor pris på, at du til stadighed udfordrer os og giver os gode sangoplevelser - både individuelt og som kor.

OG TIL ALLE Velkommen til en ny sæson i Sorøs skønneste kor - Champagnekoret!

Tina Nisted Ekstrøm

Formand for Sorø Korforening,Champagnekoret